Jersey kalfsvlees is grasgevoerd vlees van kalveren van ongeveer 11 maanden leeftijd. De dieren hebben zijn voor 100% van het Jersey-ras en dus niet gekruist met vleesrassen. De dieren zijn uitsluitend afkomstig van drie Nederlandse biologische melkveebedrijven, lees meer over deze bedrijven.
Het vlees van deze kalveren mag niet biologisch heten omdat het (nog) niet gercertificeerd is. Momenteel is dit nog te duur omdat de kalveren op 7 verschillende plekken lopen en die allemaal apart gecertificeerd moeten worden. De kalveren worden wel volgens de biologische normen gehouden, hierin gaan wij zelfs verder dan het keurmerk omdat bij onze dieren in het geheel geen antibiotica gebruikt worden terwijl dit binnen het keurmerk wel is toegestaan.
Het Jersey kalfsvlees is licht van kleur en kleurt roder naarmate het dier ouder wordt. Het is mals en fijn van smaak en structuur.
Geen kalfsvlees meer. Vanaf 1-12-2013 verkoop ik geen Jersey kalfsvlees meer! De dieren worden nu minimaal 18 maanden en liefst 24 maanden oud. Dat vlees heet geen kalfsvlees meer maar rundvlees. Het komt omdat ik meer grond heb om te gebruiken en de dieren daardoor langer kan houden. Goed voor de smaak van het vlees, een langer leven voor het dier en het past beter bij wat ik wil.