![]()
De Jersey koe is klein, rank en schrander en geeft speciale melk waarmee erg goed kaas te maken is. Maar ook het vlees van de koeien is bijzonder, het vlees is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak.
Het probleem van de Jersey stierkalveren Op de boerderijen worden jaarlijks natuurlijk vrouwelijke en mannelijke kalveren geboren, gemiddeld altijd 50% / 50%. De vrouwelijke kalveren blijven veelal op het eigen bedrijf om later zelf ook weer een kalf te krijgen en te worden gemolken. De stierkalveren hebben echter geen functie op de bedrijven, de volwassen koeien worden weliswaar gedekt door de stier maar dat is helaas slechts voor een enkeling weggelegd. De reguliere kalverhandel heeft ook geen interesse in de stierkalveren omdat ze relatief klein zijn en langzamer groeien dan hun dikbilvriendjes. No waste Daarom werden de stiertjes na 10 dagen afgemaakt (eerder mag niet). De boeren vinden dit onaanvaardbaar maar hebben geen goed alternatief, omdat bijna niemand de stierkalveren wil hebben. Door deze website loopt dit gelukkig nu anders en zijn er twee soorten kalfsvlees beschikbaar: blank kalfsvlees of rosé zoogkalfsvlees. Het is heel mals en zeer mager vlees met echte smaak. Het wordt geportioneerd tot delen zoals je ook bij de slager kunt halen; denk aan biefstuk, oesters, medaillons, riblappen, gehakt en soepvlees. Hiernaast is nu ook het rundvlees van de Jersey stier beschikbaar. Kijk hier naar de bestellijst. |