Herkomst van de stierkalveren

Van kaasboerderij Remeker in Lunteren nemen wij alle Jersey stierkalveren af. Hier wordt op (meer dan) biologische wijze Jersey kaas gemaakt. Hieronder treft u meer informatie over Remeker aan.
Daarnaast nemen we Jersey stierkalveren af van 4 andere biologische melkveebedrijven.

Remeker, familie van de Voort uit Lunteren

Foto
Jan Dirk van de Voort boert op de "Groote Voort" te Lunteren. De Jersey melkkoeien op het bedrijf zijn raszuiver. Op het bedrijf worden gemiddeld 95 koeien gemolken. De boerderij werkt onder Ekokeurmerk. Dit houdt onder andere in dat er niet gewerkt wordt met kunstmest en ook niet met bestrijdingsmiddelen. Meer over de biologisch landbouw treft u hier aan.

Daarnaast wordt als extra plus bovenop dit keurmerk niet gewerkt met antibiotica. De koeien houden hun hoorns. Door een iets lagere productie, een gezond rantsoen en open huisvesting in de halfronde stal met een ligbed van stro is de gezondheid van de koeien uitmuntend te noemen. Als aanvulling krijgen zij kruiden. Sporadisch wordt gewerkt met homeopatie.

In de eigen kaasmakerij om de dag de rauwe melk van de koeien verwerkt tot kaas. Door de melk zelf te verwerken, kan de bijzonderheid ervan tot uiting komen in de kaas. Ze laten haar rijpen in het kaaspakhuis, met een natuurlijke kost, zodat de smaak zich langzaam kan vormen.

Voor meer informatie kijkt u op www.remeker.nl