Open dag met Slowfood Utrecht markt zaterdag 17 juni 2017

Photo
Op zaterdag 17 juni van 10.00 uur tot en met 16.00 uur hebben we open dag op ons nieuwe bedrijf in Maartensdijk. Je bent dus van harte welkom om onze nieuwe plek die dag te komen bekijken! Hier vertellen we je meer over deze bijzondere open dag, wat je kunt komen doen en zien en vooral: proeven!

Naast onze winkel met ons eigen product, het Jersey rundvlees, zijn er 14 kramen met andere producenten. Van kaas tot knoflook en van gebraden haantjes tot (eetbare) bloemen. We organiseren deze dag samen met Tuinderij Eyckenstein en SlowFood Utrecht. Tuinderij Eyckenstein heeft ook open dag dus combineer je bezoek ook vooral met een bezoek aan deze historische moestuin beheerd door Luuk en Jasper en de kruidentuin van Agnes. Tijdens de open dag komt Martijn Korving, chef van Zino koken en kun je zijn lunchgerechtje komen proeven. Afsluitend organiseren we met Martijn een 3 gangen Jersey aanschuifdiner in de wei, waarvoor je je kan inschrijven via deze nieuwsbrief.

En dit allemaal op het mooie bosrijke landgoed Eyckenstein, je bezoek aan de open dag met markt is uitstekend te combineren met een boswandeling of fietstocht, direct vanaf ons erf!

Open dag Boerderij Eyckenstein
Onze eerste open dag op eigen erf. Waar we eerder open dagen organiseerden op tijdelijke locaties in Vathorst en Eemnes kunnen we nu echt vanaf eigen erf gaan werken. Sinds enkele weken is onze boerderijwinkel geopend en lopen onze Jersey stieren en koeien hier in de weilanden. In de winkel verkopen we naast ons eigen Jersey vlees ook zuivere producten van andere boeren of producenten, waarvan wij weten dat ze 'echt'werken.

Naast de winkel hebben we ook enkele gebouwen al in gebruik voor zoogkoeien en kalveren die moeten aanwennen. De oude koeienschuur moeten we nog gaan ombouwen van grupstal naar potstal met stro. Op het bouwland hebben we op de dag van oplevering direct 11 hectare zomertarwe laten inzaaien en nu hopen we op mooi stro en tarwe!

Slowfood lunch en/of diner
Tijdens de markt maakt Slowfood chef Martijn Korving van Zino doorlopend vanuit zijn stand op de markt een lunchgerecht met ingredienten van de markt. Het wordt een zelfgebakken taco met onder andere Jersey bieflapreepjes en groenten van Tuinderij Eyckenstein. Uiteraard is er ook een vegetarische variant waarin onder andere de Remeker kaas verwerkt wordt!

Na afloop van de markt organiseren we een drie gangen Jersey diner met ook weer de ingredienten van de markt... en verplaatsen we de biertafels naar het weiland.

Geef je ook op en kom meegenieten van dit diner in ons weiland tussen onze koeien en stieren! Uiteraard schuiven wij ook aan, we spreken je graag!

De kosten zijn E 27,50 per persoon exclusief drankjes, tijdstip is 17.30 vertrek vanaf boerderij, einde 20.00 uur (of zoveel later als het gezellig is). Aanmelden: klik hier.

SlowFood Utrecht markt
De Slow Food Utrecht markt is een unieke markt, waar vele eerlijke en kleinschalige producenten hun producten laten zien en proeven. Doe er je boodschappen en ontmoet de telers, boeren en makers van het voedsel. Hoor het verhaal achter het voedsel, puur en eerlijk. En geniet met elkaar, proef en eet.

Tijdens deze eerste editie van de jaarlijkse Slow Food Utrecht markt zal onder andere Tuinderij Eyckenstein samen met Agnes Kruiden verse biologische oogst aanbieden. Boerderij Eyckenstein laat je proeven van niet te versmaden producten van Jerseystieren. De Veldkeuken biedt een ruim assortiment broden en broodjes. Echte Nederlandse knoflook en knoflookproducten vind je bij de kraam van Eemlook. Boerderij De Groote Voort (Remeker kaas) en Eureka (geitenkaas) brengen hun heerlijkste kazen mee. Wil je weten waarom we veel te weinig bokkenvlees en haantjes eten en wil je het vlees ook eens proeven? Dan kun je terecht bij de kramen van De Lankerenhof en de Bokkenbunker. Verwen jezelf ook nog met een kopje koffie of thee met biologische en handgemaakte bonbons van Bonbon Margo. En omdat een natuurlijke tafel vol lekkernijen pas echt mooi is als er ook bloemen op staan, is er ook nog een kraam van vers geplukte bloemen van Landgoed Vollenhoven. En dit is slechts een greep uit wat je kunt beleven en wie je kunt ontmoeten op deze markt.

Tot hoorns!
Jacob en Linda

p.s. Mocht je 17 juni niet kunnen komen: onze winkel is altijd open voor een bezoekje, op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom.