Farmfunding
Wat is farmfunding?
Naast de crowdfunding waar we al jaren onze veestapel mee laten groeien, zijn wij ook doorlopend op zoek naar deelnemers aan onze Farmfunding. Deze vorm van financiering helpt ons om investeringen te doen waardoor wij efficienter kunnen werken of kunnen uitbreiden. Dit is voor ons een prettige manier om financiering te werven omdat we het geld lenen tegen een gunstig rentetarief voor beide partijen en bovendien de binding van consumenten met ons bedrijf vergroten. In de Farmfunding verstrekken klanten en relaties van het bedrijf een onderhandse lening voor bepaalde tijd. Tijdens de looptijd betalen wij een rentevergoeding in de vorm van Jersey vlees (in natura) of in geld. Na de looptijd lossen wij de lening af.

Hoe werkt onze farmfunding precies?
U kiest een uit te lenen bedrag (minimaal  € 1.000) en een looptijd (5, 10, 15 of 20 jaar) van de lening. De aflossing van de lening vindt plaats per einde van de looptijd. De vorm en hoogte van de rentevergoeding voor uw deelname kunt u zelf kiezen. De mogelijkheden zijn:
0 %: de lening wordt belangeloos verstrekt
1 % in geld: rentevergoeding vindt plaats per bankoverschrijving
2 % in natura: rentevergoeding vindt plaats in waardebonnen te besteden in onze boerderijwinkel
2 % aan de lokale voedselbank: de rentevergoeding vindt plaats in natura aan de lokale voedselbank

Wilt u ons ondersteunen in de vorm van een lening?  Vul dan hier het formulier in >>

Bekijk hier de concept leenovereenkomst >>

Wat gebeurt er met uw geld?
- uitbreiding in aantal dieren (2,5 jaar voer en verzorging)
- inrichting van de nieuwe stal (voerhekken en afscheidingen tussen de groepen dieren in de stal)
- aanschaf mechanisatie om efficiënter te kunnen werken (trekker, mengvoerwagen en stroblazer)


Waarom zou u meedoen? U investeert rechtstreeks in:
  • gezonde, natuurzuivere landbouw. Geen gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en injectie van drijfmest op het land dat wij mogen beheren. Wel gebruik van natuurlijke bemesting door de weidegang en bovengronds verspreiden van de ruige mest van eigen dieren uit de potstal.
  • de opfok van Jersey stierkalveren die niet worden onthoornd, niet worden gecastreerd en de eerste 3 maanden mogen zogen bij een pleegmoederkoe. Daarna gaan de dieren naar onze pachtgronden waar ze in leeftijdsgroepen 2 tot 2,5 jaar oud worden. De dieren zijn grasgevoerd, krijgen eigen gras of hooi, aangevuld met 40 soorten gedroogde biologische kruiden, keltisch zeezout en een biologische muesli van oergranen.
  • de benutting van de eerder als waardeloos beschouwde en niet benutte Jersey stierkalveren
  • een agrarische bedrijfsvoering waarin geen antibiotica worden gebruikt. Wel gebruiken wij de kruiden (gedroogd en in het weiland) om te zorgen voor een hoge weerstand en indien nodig homeopathie.
  • lokale productie van natuurzuiver Jersey rundvlees. De dieren worden opgefokt op de Utrechtse Heuvelrug en geslacht in Nijkerk, en verkocht in de regio! Kijk hier voor de verkooppunten.

Wilt u ons ondersteunen?  Vul dan hier het formulier in >>

Of stuur ons een email via info@jerseyvleesbestellen.nl of bel Jacob op 06-52034717