Informatiebijeenkomsten FarmFunding >>

Wat is farmfunding?

Naast de crowdfunding waar we al enkele jaren aan werken gaan we starten met farmfunding. Hierbij vragen wij onze relaties om ons een onderhandse lening te verstrekken voor bepaalde tijd, zodat wij een boerderij kunnen aanschaffen. Tijdens de looptijd betalen wij een rentevergoeding in de vorm van Jersey vlees (in natura) of in geld. Na de looptijd lossen wij de lening af.

Hoe werkt onze farmfunding?
U kiest een uit te lenen bedrag (minimaal  € 1.000) en een looptijd (5, 10, 15 of 20 jaar) van de lening. De aflossing van de lening vindt plaats per einde van de looptijd. De vorm en hoogte van de rentevergoeding voor uw deelname kunt u zelf kiezen. De mogelijkheden zijn:
0 %: de lening wordt belangeloos verstrekt
1 % in geld: rentevergoeding vindt plaats per bankoverschrijving
2 % in natura: rentevergoeding vindt plaats in waardebonnen te besteden in onze boerderijwinkel
2 % aan de lokale voedselbank: de rentevergoeding vindt plaats in natura aan de lokale voedselbank

Wilt u ons ondersteunen in de vorm van een lening voor de aanschaf van een boerderij?

Vul dan hier het formulier in >>

Bekijk hier de concept leenovereenkomst >>

Wie zijn wij?
Wij zijn Jacob Beeker (41 pas?), Linda Heemskerk (altijd 29), Just (al 5) en Karlijn (al 4) en willen graag onze droom nog verder waarmaken. In 2011 begonnen met 2 Jersey kalveren hebben we nu 60 dieren, 4 zoogkoeien, afzet in 5 biologische winkels, 35 hectare pachtgrond, 800 crowdfunders maar wonen we nog steeds in een tussenwoning in Soesterberg. De volgende stap is onze eigen boerderij waar we ons bedrijf kunnen professionaliseren en verder uitbouwen.

Wat gebeurt er met uw geld?
Alle leningen gezamenlijk gebruiken wij voor de aanschaf van een eigen plek, een boerderij. Het liefst in midden-Nederland. Met voldoende potstallen voor de dieren in de winter, een beperkte huiskavel, een verwerkingsruimte voor het vlees, een ruimte voor een winkel aan huis en een woning voor ons gezin. Omdat wij in midden-Nederland natuurgrond pachten is de grond direct bij de boerderij minder belangrijk. Wij pachten natuurgrond van Landgoed Vollenhoven en van Utrechts Landschap.

Waarom zou u meedoen? U investeert rechtstreeks in:
  • gezonde, natuurzuivere landbouw. Geen gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en injectie van drijfmest op het land dat wij mogen beheren. Wel gebruik van natuurlijke bemesting door de weidegang en bovengronds verspreiden van de ruige mest van eigen dieren uit de potstal.
  • de opfok van Jersey stierkalveren die niet worden onthoornd, niet worden gecastreerd en de eerste 3 maanden mogen zogen bij een pleegmoederkoe. Daarna gaan de dieren naar onze pachtgronden waar ze in leeftijdsgroepen 2 tot 2,5 jaar oud worden. De dieren zijn grasgevoerd, krijgen eigen gras of hooi, aangevuld met 40 soorten gedroogde biologische kruiden, keltisch zeezout en een biologische muesli van oergranen.
  • de benutting van de eerder als waardeloos beschouwde en niet benutte Jersey stierkalveren
  • een agrarische bedrijfsvoering waarin geen antibiotica worden gebruikt. Wel gebruiken wij de kruiden (gedroogd en in het weiland) om te zorgen voor een hoge weerstand en indien nodig homeopathie.
  • lokale productie van natuurzuiver Jersey rundvlees. De dieren worden opgefokt in De Bilt en geslacht in Nijkerk, en verkocht in de regio! Kijk hier voor de verkooppunten.

Wilt u ons ondersteunen in de vorm van een lening voor de aanschaf van een boerderij?

Vul dan hier het formulier in >>

Of stuur ons een email via info@jerseyvleesbestellen.nl of bel Jacob op 06-52034717